Нема консензуса о проглашењу 11. јула даном жалости

ГС
Нема консензуса о проглашењу 11. јула даном жалости

САРАЈЕВО - Савјет министара није на ванредној телефонској сједници постигао потребан консензус у вези са Приједлогом одлуке о проглашењу 11. јула Даном жалости у БиХ.

Из Савјета министара саопштено је да је предлагач одлуке о проглашењу 11. јула Даном жалости било Министарство иностраних послова.

Како преносе медији у БиХ, против су били предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија и министри спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, комуникација и транспорта Војин Митровић и ѕа људска права и избјеглице Милош Лучић.

Замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар иностраних псолова БиХ Бисера Турковић је затражила од Тужилаштва БиХ „да их позове на кривичну одговорност због негирања геноцида у сврху ширења мржње“.

Турковић је такође затражила оставку ових министара.

Бисера Турковић је и прије данашње телефонске сједнице Савјета министара послала инструкцију Дипломатско-конзуларним представништвима у којој је тражила да се поводом 11.јула на свим амбасадама, конзулатима и мисијама БиХ заставе спусте на пола копља.

У изјавама за РТРС, српске дипломате су поручиле да без одлуке Савјета министара или Предсједништва БиХ ова инструкција неће бити испоштована.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана