Амбасада нема информација о ухапшеним или повријеђеним држављанима БиХ у Атини

Срна
Амбасада нема информација о ухапшеним или повријеђеним држављанима БиХ у Атини

АТИНА - Амбасада БиХ у Атини нема информацију о ухапшеним или повријеђеним држављанима БиХ, нити је запримила захтјев за помоћ након навијачких нереда у Атини, речено је Срни у Министарству иностраних послова у Савјету министара.

У Атини су се синоћ сукобиле присталице фудбалских клубова АЕК из града домаћина и Динама из Загреба.

Грк /29/ преминуо је од више убода ножем задатих током туче између више десетина навијача која се догодила дан прије утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона на стадиону АЕК-а у атинском предграђу Неа Филаделфија.

Због повреда су збринута још четири Грка и четири Хрвата, а полиција је ухапсила 96 особа, пише лист Екатимерини.

Према извјештајима, група од 150 до 200 "Динамових" навијача сишла је синоћ у Атину друмом, кршећи забрану уведену посјетиоцима из Хрватске због страха од сукоба.

Полиција је вршила дискретан надзор над колоном возила, али је изгубила траг хрватским навијачима када су напустили туристичке аутобусе којима су стигли и кренули према стадиону аутомобилима и возом.

Тамо су напали присталице домаћег тима који су се дружили по кафићима и баровима око стадиона, гдје су АЕК и Динамо раније имали тренинг.

Утакмица која је требала да буде одиграна вечерас, одгођена је након нереда у којем је касно синоћ убијен један грчки навијач, саопштила је грчка полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана