НАТО подржава суверенитет и територијални интегритет БиХ и реформске напоре

Танјуг
НАТО подржава суверенитет и територијални интегритет БиХ и реформске напоре

ВИЉНУС - НАТО снажно подржава суверенитет и територијални интегритет стабилне и сигурне БиХ, у складу са Општим оквирним споразумом за мир у БиХ и другим релевантним међународним споразумима, поручено је данас у саопштења Алијансе са самита у литванској престоници Виљнусу.

''Охрабрујемо БиХ да искористи подршку НАТО-а и интензивира напоре за постизање напретка у реформама у кључним областима, укључујући преко потребне политичке и изборне реформе, у области владавине права, као економске и одбрамбене реформе, не доводећи у питање коначну одлуку о чланству у НАТО", наводи се у саопштењу.

Алијанса је поручила да подржава реформске напоре, укључујући оне који су дио новодоговореног пакета за изградњу одмбрамених капацитета, НАТО штаба у Сарајеву, и широке алате за сарадњу за безбједност и партнерство, као и кроз тзв. Програм реформи БиХ са НАТО. '

'Подстичемо домаће помирење и позивамо политичке лидере да се уздрже од сецесионистичке реторике и акција које изазивају подјеле. Остајемо посвећени евроатлантским тежњама БиХ", наводи се у саопштењу Алијансе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана