НАТО делегација у Сарајеву 1. и 2. фебруара

Срна
НАТО делегација у Сарајеву 1. и 2. фебруара

Делегација Сјеверноатлантског савјета, коју предводи замјеник генералног секретара НАТО-а Мирча Џоана, посјетиће Сарајево 1. и 2. фебруара, саопштено је из Сјеверноатлантски савез.

У саопштењу се наводи да делегација долази у Сарајево на позив БиХ.

Према тексту саопштења, Џоана и амбасадори Алијансе састаће се 1. фебруара са члановима Предсједништва БиХ. Они ће се истог дана састати са предсједавајућом Савјета министара Борјаном Кришто, након чега је планирано обраћање Џоане и Криштове новинарима.

Истог дана одржаће се и састанак делегације Савјета са Колегијумом Парламентарне скупштине БиХ.

Џоана и амбасадори Алијансе састаће се 2. фебруара са представницима невладиних организација и студентима универзитета у БиХ. Делегација ће се у послијеподневним часовима посјетити војну базу Рајловац, гдје ће се разговарати о практичној сарадњи Алијансе и БиХ.

Из Алијансе додају да ће се Џоана и амбасадори састати са командантом Главног штаба НАТО-а у Сарајеву генералом Памелом Мекгахом, долазећим командантом Еуфора у БиХ генерал-мајором Ласлом Штицом, Кристијаном Шмитом и представницима међународне заједнице у БиХ.

Уводно обраћање Џоане и Криштове планирано је 1. фебруара у 14.15 часова, док ће конференција за новинаре бити одржана у 16.50 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана