Настављене жестоке борбе за Доњецк

Г.С.
Настављене жестоке борбе за Доњецк

Рат у Украјини – 298. дан. Снабијевање струјом и грејањем полако се обнавља у украјинским градовима. Шест милиона грађана поново има струју.

09:00 Кличко: Кијев добио гријање

Грејање је у Кијеву у потпуности обновљено након најновијег руског бомбардовања водоводне и електроенергетске инфраструктуру, изјавио је градоначелник украјинске пријестонице Виталиј Кличко.

“Град обнавља све услуге након последњег гранатирања”, рекао је Кличко у апликацији за размјену порука Телеграм. 

Украјински званичници рекли су да је Русија у петак испалила више од 70 пројектила што је довело до ванредног искључења струје широм земље и прекинуло грејање и снабдијевање водом.

Прогнозе су да ће температура у Кијеву до вечери пасти на минус 6 степени Целзијуса.

08:00 Шојгу обишао руске војнике на фронту

Руски министар одбране Сергеј Шојгу извршио је инспекцију трупа које су укључене у “специјалну војну операцију” Москве у Украјини, саопштило је Министарство одбране у апликацији за размјену порука Телеграм. 

Кратак видео-снимак објављен уз изјаву приказује Шојгуа у војном хеликоптеру и неколико снимака из ваздуха празних дијелова земље, преноси Ројтерс. 

Министарство је навело да је Шојгу разговарао са трупама “на линији фронта” и на “командном мјесту”. Међутим, агенција преноси, да није одмах било јасно када је посјета одржана или да ли је Шојгу посетио саму Украјину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана