Настављена полицијска акција у Српцу

Г.С.
Настављена полицијска акција у Српцу

​Србац - Велика полицијска акција на откривању и хапшењу извршилаца пљачке у србачком селу Ножичко почела је јуче, те настављена данас, а у њој учествује и специјална јединица Министарства унутрашњих послова Републике Српске уз употребу хеликоптера.

Полиција наоружана до зуба уз подршку хеликоптера јуче је по србачком селу Ножичко трагала за провалником који је побјегао након што је провалио у кућу у овом насељу.

Више патрола и полицајаца са оружјем на готовс изазвало је нелагоду код мјештана поготово оних који нису знали да је у току потјера.

Како незванично сазнаје БН, у питању је пљачка Стојана Савића, власника пилане из Ножичког, коме су у ноћи између сриједе и четвтка разбојници однијели одредјену количину новца.

Они су, наводно, лоцирани у овом селу, гдје је почела акција, а затим проширена и на остало подручје ове општине у којој су блокирани сви путеви.

"Није пријатно видјети полицајце како чешљају село. Полицијска возила и појединци пролазили су поред нас и сугерисали да се склонимо у куће. Нисмо знали о чему се ради и уплашили смо се", рекао је један од мјештана Ножичког не желећи да се представи.

Он је испричао да је прво дошло неколико џипова и комби пун полицајаца да би касније стигао и хеликоптер.

"Било је као у акционим филмовима. У летјелицу је ушло неколико људи, међу којима је био и снајпериста. Тај кога траже мора да је опасан. Надамо се да ће га ухапсити прије него што направи неко зло", рекао је овај становник Ножичког.

Извор близак истрази је казао да је провалник уочен јуче ујутро како проваљује у једну кућу одакле је украо новац.

"Лопов је потом у близини куће коју је опљачкао чекао некога да га повезе. Неко од мјештана је већ позвао полицију. Када је стигла патрола, он је побјегао. Има црно одијело и сумња се да је наоружан", казао је извор близак истрази. Незванично сазнајемо да полиција има информације ко је провалник. Наводно је ријеч о лицу које се већ дуго бави обијањем кућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана