Настављена истрага пријетњи тужиоцу и полицијском званичнику, подигнут ниво безбједности

Небојша Томашевић
Настављена истрага пријетњи тужиоцу и полицијском званичнику, подигнут ниво безбједности

САРАЈЕВО – Информације о могућем убиству тужиоца Тужилаштва БиХ и званичника Полиције Републике Српске из Бањалуке се и даље провјеравају, а безбједност у Тужилаштву и Полицији је подигнута на виши ниво.

Потврио је ово „Гласу Српске” главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић који није могао да открива детаље истраге нити имена особа којима се пријетио.

- Пријетње су повезане са поступањем тужиоца у предметима проистеклим из апликације „Скај”. Нема конкретно имена када су у питању пријетње, већ су информације биле у смјеру  могућег угрожавању неког од тужилаца као и једног високог званичника Министарства унутрашњих послова из Бањалуке   - рекао је Кајганић.

Према незваничним информацијама, наводно је планирано убиство тужиоца Тужилаштва БиХ Дубравка Чампаре и једног начелника из Полицијске управе Бањалука.

У оквиру провјере ове информације припадници  Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у петак су претресли притворске  јединице Казнено поправног завода у Војковићима. Истовремено са акцијом СИПА, припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Српске по наредби Суда БиХ претресли су шест локација на територији Сокоца и Хан Пијеска и том приликом код једног лица у Сокоцу пронађен је снајпер и аутоматска пушка.

Незванично, оружје је пронађено у кући која је у власништву особе иницијала М.Ш, али о томе која је његова улога у свему овоме у полицији нису могли да говоре. Према непотврђеним информацијама истражиоци су дошли до сазнања да за сада неидентификована група притвореника из предемта који се односи на дешифровање „Скај” апликација преузима конкретне активности на организацију убистава тужиоца Тужилаштва БиХ Дубравка Чампаре и  неименованог начелника Полиције из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана