Настављају се трзавице: СНСД Пале тражи оставку Недељка Чубриловића

Срна
Настављају се трзавице: СНСД Пале тражи оставку Недељка Чубриловића

Општински одбор СНСД-а Пале позвао је предсједника ДЕМОС-а Недељка Чубриловића да хитно поднесе оставку због потеза које предузима странка на чијем је челу, а који су директно усмјерени на рушење Српске и њених институција, прије свега предсједника Републике.

Додају да се то обавља из два стратешка мјеста - Пала и Бањалуке.

"Сада, у овим изузетно тешким и изазовним временима по Републику Српску, када је српском народу потребна максимална саборност и јединство с циљем очувања институција и саме Републике од сталних насртаја западних амбасадора и лажног високог представника Кристијана Шмита, као и од промотера пробошњачке политике, ДЕМОС је нашао партнера у онима које су до јуче сматрали издајницима и чији страначки врх свакодневно трчи на ноге Мајклу Марфију и испуњава његове налоге", наводе из СНСД-а Пале.

Реагујући на саопштење паљанског одбора СДС-а у којем наводе да је директор ЈП "Водовод и канализација" Дејана Којић смијењен, јер, како кажу, није хтио да буде дио накардног система у овој локалној заједници, из СНСД-а Пале упитали су да ли је то СДС преузео улогу адвоката ДЕМОС-а и Дејана Којића.

Из паљанског СНСД-а питали су и предсједника СДС-а Пале Душана Газиводу како ДЕМОС-у и Дејану Којићу тај, како он каже, "накарадни систем" није сметао све ове године док су били дио скупштинске већине у Палама и док су добијали позиције и разне привилегије.

"Интересантно да је том истом ДЕМОС-у до краја јуна систем и општинско руководство Пала одговарало, а данас, када су окренули леђа Републици Српској и њеним институцијама и пали у загрљај СДС-а и Јелене Тривић, наједном им систем неодговора", истакали су из паљанског СНСД-а.

Они су нагласили да је данашње саопштење СДС-а и отворена подршка БН Телевизије ДЕМОС-у и Дејану Којићу јасан доказ да потпредсједник ДЕМОС-а Ацо Станишић није говорио истину када је немушто покушао да демантује да ДЕМОС и СДС нису разговарали о томе да Дејан Којић буде заједнички кандидат ове двије странке за начелника Пала.

"Ипак, није дуго требало, нити се могло скривати, истина је изашла на видјело и сада је јасна игра ДЕМОС-а и немушти Станишићев покушај демантија онога што је СДС одмах објелоданио. Нема потребе да обмањују јавност, сасвим је јасно какву игру игра паљански ДЕМОС на челу са Станишићем.

Њихови приватни интереси и бизниси увијек су им били на првом мјесто, а не становници Пала, што потврђује и комуникацијски торањ постављен на плацу породице Станишић у центру Пала чији су нам негативни ефекти по здравље наших суграђана познати", закључује се у саопштењу СНСД-а Пале.

Иначе, СНСД и ДЕМОС званично су посљедњих мјесеци раскинули сарадњу на Палама, Бањалуци и Зворнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана