Наставља се "осипање": Одлази и Ескобар, познато ко стиже умјесто њега

Танјуг
Наставља се "осипање": Одлази и Ескобар, познато ко стиже умјесто њега

ВАШИНГТОН - Александар "Саша" Касаноф изабран је за замјеника помоћника секретара за Западни Балкан, као и штампу и јавну дипломатију у Бироу за европске и евроазијске послове, саопштио је Стејт департмент.

Он ће на том мјесту замијенити Габријела Ескобара чији је мандат истекао крајем маја.

Касаноф је претходно служио као извршни помоћник бившег подсекретара за политичка питања Викторије Нуланд и вршиоца дужности подсекретара за политичка питања Џона Баса. 

Служио је у Ирској, Туркменистану, Чилеу и Украјини. 

Како се наводи добио је награду Џејмс Клемент Дан за изврсност за свој рад као политички савјетник у америчкој амбасади у Кијеву током "Мајданске револуције"

Наводи се да задаци Касанофа у Вашингтону укључују рад на мјесту директора Канцеларије за глобалну политику и програме у Бироу за међународне наркотике и послове спровођења закона, рад на мјесту замјеника директора особља Извршног секретаријата, директора Канцеларије за источноевропске послове и Замјеника директора Канцеларије за питања Кавказа и регионалне сукобе. 

Касаноф је завршио Национални ратни колеџ, школу за напредне међународне студије Џонс Хопкинс и Хамилтон колеџ, а говори француски, италијански, руски и шпански језик.

Подсјећамо, ближе се крају и мандати амбасадора САД Мајкла Марфија и шефа Делегације ЕУ Јохана Сатлера у БиХ. Марфија би требало да замијени амерички дипломата Даглас Џонс, а Сатлера, који одлази 31. августа, 1. септембра ће замијенити италијански дипломата Луиђи Сорека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана