Наставак опасне кампање: Албанци покренули сајт за бојкот робе из Србије

Танјуг
Наставак опасне кампање: Албанци покренули сајт за бојкот робе из Србије

ПРИШТИНА – Кампања за бојкот робе произведене у Србији на Косову се не стишава, па је покренут и сајт „Бојкото860" којим се грађани позивају да не купују производе из Србије.

На сајту доминира позив на „Бојкот производа Србије. Бојкот баркода 860", будући да је 860 број на бар коду српских производа. 

Уз то стоји и фотографија која асоцира на 1999. годину.

"Сваки производ увезен из Србије претвара се у инвестицију за набавку наоружања српске војске! Бојкотујте производе Србије! Бојкотујте 860 бар код! Престаните да финансирате српску војску" порука је овог сајта, на којем се позива на бојкот многих производа из Србије.

Уз овај позив, набројани су и различити подаци, како се „заборављена историја не би поновила" – о броју убијених и несталих на Косову, уз наводе да је 40 одсто свих насељених кућа на Косову тешко оштећено или уништено, а 848.000 људи протјерано из својих домова.

На овој веб страници наводи се да је сајт направљен "само да подигне свијест о важности некуповине српских производа и није креиран да промовише или подстиче насиље на било који начин".

На Косову већ дуго траје кампања за бојкот робе произведене из Србије, а недавно је објављен бизаран спот у којем су се у амбалажама српских производа умјесто слаткиша налазили меци, што је симболично имало исту поруку, да се "куповином српских производа финансира српска војска".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана