Народна скупштина Српске о приједлогу одлуке о прихватању задужења за здравствене системе

Срна
Народна скупштина Српске о приједлогу одлуке о прихватању задужења за здравствене системе

БАЊАЛУКА - Министар финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је вечерас да је циљ задужења Српске од 36.920.000 евра код Свјетске банке - Међународне банке за обнову и развој, обезбјеђивање подршке буџету за измирење обавеза јавних здравствених установа, с циљем њиховог увођења у трезорски систем без доспјелих пореских обавеза из претходног периода.

Образлажући у Народној скупштини Приједлог одлуке о прихватању задужења Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој за Програмско финансирање развојних политика за здравствене системе у БиХ, Видовићева је рекла да то представља 40 одсто од укупног задужења за БиХ које износи 92.300.000 евра.

"На дан 30. септембра сви домови здравља који нису отишли на трезор дугују 101 милион КМ разних обавеза", рекла је Видовићева.

Она је истакла да сва дуговања морају бити измирена прије пребацивања домова здравља на трезоре општина.

"Сви домови здравља који су прешли на трезор општина одлично функционишу", рекла је Видовићева. Она је додала да је рок отплате кредита 18 година.

Посланици су размотрили Приједлог одлуке о прихватању задужења Српске према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој за Програмско финансирање развојних политика за здравствене системе у БиХ, по хитном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана