Наредно рочиште против Додика и Лукића 28. августа

СРНА
Наредно рочиште против Додика и Лукића 28. августа

САРАЈЕВО - У Суду БиХ завршено је рочиште у поступку против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића, а наредно је заказано за 28. август, када би требало да буде саслушана свједок одбране Јелена Пајић Баштинац, генерални секретар предсједника.

Судија Сена Узуновић, образлужићи разлоге због којих Кристијан Шмит не може бити позван као свједок, прочитала је информацију која им је достављена из Министарства иностраних послова у Савјету министара да околности на које би се он саслушавао нису релевантне за овај предмет.

Она је навела да се Дејтонски споразум и резолуције могу доказивати без тог свједока.

Узуновићева тврди да Шмит има дипломатски статус као високи представник, да је он дипломатски агент који ужива имунитет и да није обавезан да свједочи.

Претходно је, као свједок одбране, свједочила предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић, која је објаснила процедуру усвајања закона у Народној скупштини и Вијећу народа у вези са Законом о објављивању закона и прописа Републике Српске и Законом о непризнавању одлука Уставног суда БиХ.

Пред Судом БиХ води се поступак против предсједника Српске и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" због "непоштовања одлука Кристијана Шмита".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана