Нападач који је пуцао на полицију у Невесињу није из БиХ

Небојша Томашевић
Нападач који је пуцао на полицију у Невесињу није из БиХ

НЕВЕСИЊЕ – Непознати нападач који је пуцао на мјештане и полицију у селу Зови До код Невесиња није из БиХ, утврђено је провјером у бази отисака, потврђено је Гласу Српске" у требињском Окружном тужилаштву.

- Његови отисци поређени су са отисцима становника БиХ у бази података и утврђено је да га нема у евиденцији грађана из БиХ. Наставиће се даља истрага у сарадњи са полицијским агенцијама из региона и шире како би се утврдило о коме је ријеч - рекао је извор близак истрази.

Додао је да постоји могућност да се ради о мигранту са блискоисточног региона и простора ближе Европи, али то ће се утвђивати.

Обдукцијом његовог тијела утврђено је да је он дефинитивно убијен, односно да се није разнио бомбом како се прво сумњало.

Портпарол требињског Окружног тужилаштва Срђан Вукановић потврдио је "Гласу Српске" да су обавијештени да је завшена обдукција поменутог нападача и да је провјером отисака утвђено да  није из БиХ.

Доктор Дражен Дамјањук, специјалиста судске медицине, који је радио обдукцију, за АТВ  је изјавио да сумња да је ријеч о мигранту, те сматра да је нападач поријеклом са наших простора.

- Радило се о неидентификованом тијелу. То је први проблем на који смо наишли. Сумњало се да је у питању мигрант, међутим, највјероватније се ради о човјеку са ових простора па смо узели отиске прстију, радиће се дактилоскопија. Ако је он у систему ЦИПС-а, ако је држављанин БиХ, то би врло брзо требало да се ријеши. Дефинитивно се ради о лицу млађе животне доби, између 30 и 40 година, на основу зубног статуса, физиономије, косе и слично - рекао је Дамјањук.

Додао је да је нападач ликвидиран са 33 хица.

- Ушао сам у салу с претпоставком, оперативна сазнања Тужилаштва су након извршеног увиђаја била да је евентуално бачена бомба, да се разнио бомбом, или да је упуцан од стране Жандармерије. Обдукција је несумњиво установила да је он убијен. Ради се о вишеструким прострјелинама, 33 простријела су била. Нађено је пар пројектила који ће бити послати на балистичко вјештачење у центар у Бањалуку. У питању је тренутна смрт и убилачког је поријекла - рекао је доктор и додао:

- Има карактеристичан прстен и наруквицу и на основу фотографија се чак може идентификовати. Али, рађена је дактилоскопија, узет је узорак за ДНК. Он јесте бацао бомбе, нађена је кашика, али он је бацио бомбу ван објекта. Значи, он се није разнио бомбом како се прво сумњало - казао је Дамјањук

Истакао је да не вјерује да је нападач арапског поријекла.

- Висок је, није тамне пути. Дефинитивно по мени није арапског поријекла. Ја мислим да је то наш човјек, са ових простора - рекао је Дамјањук.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана