Након посланичког питања Вулићеве, формиран предмет у вези са злочинима над Србима код Вареша

Г.С.
Након посланичког питања Вулићеве, формиран предмет у вези са злочинима над Србима код Вареша

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ формирало је предмет у вези са злочином над српским становништвом у мјесту Планиница код Вареша од 30. маја 1992. године, након посланичког питања које је главном тужиоцу Миланку Кајганићу упутила шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

У одговору на посланичко питање, Кајганић је навео да је на основу извјештаја Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Центра јавне безбједности Источно Сарајево, формиран предмет број: Т20 0 КТР3 0012818 16 у којем поступа тужилац Младен Вукојичић, те да се тужилачка одлука очекује до краја године, уколико прикупљање доказа буде реализовано планираном динамиком.

Вулићева је 15. фебруара ове године питала Кајганића „зашто не процесуирају починиоце злочина над српским становништвом и то прогон цивила, жена и дјеце у мјесту Планиница код Вареша од 30. маја 1992. године“.

У образложењу посланичког питања упућеног Кајганићу, Вулићева је навела да су Министарство унутрашњих послова Републике Српске и Тужилаштво БиХ спровели истрагу о овом злочину и све документовали 2017. године, преноси РТРС.

- Предмет је заустављен, да не кажем заташкан, из разлога познатих само Горану Салиховићу. Вама, господине Кајганићу, по свему судећи нису били довољни докази Министарства унутрашњих послова Републике Српске или сумњате у доказе Ваше институције, па сте наредили нову истрагу тужиоцу Бадњару (број Т20 0 КТАРЗ 0011516 15) - истакла је Вулићева.

У посланичком питању, Вулићева је питала Кајганића шта се може ново доказати и истражити 32 године послије почињеног злочина и кога уопште штите или у чију вјеродостојност доказа сумња?

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана