Након гласања, хитна сједница о потврђивању именовања министра финансија

Срна
Након гласања, хитна сједница о потврђивању именовања министра финансија

САРАЈЕВО - Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ исцрпили су дневни ред данашње сједнице након чега ће услиједити гласање о апсолвираним тачкама, а потом би требало да почне хитна сједница овог дома о потврђивању именовања Срђана Амиџића на дужност министра финансија и трезора у Савјету министара.

Предсједавајући Представничког дома Маринко Чавара рекао је да ће гласање о данашњим тачакама дневног реда почети у 16.30 часова, а хитна сједница у 17.00 часова.


Током расправе о посланичкој иницијативи Дарка Бабаља којом од Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара тражи информацију о увозу свиња на подручје Семберије у овој години, посланик СНСД-а Милорад Којић упозорио је да у овом случају није ријеч о иницијативи него о посланичком питању на шта је указано током јучерашње сједнице надлежне парламентарне комисије.

Предсједавајућа Клуба СНСД-а Сања Вулић је током расправе о посланичкој иницијативи Нихада Омеровића којом се од Савјета министара тражи измјена одлуке о висини накнаде коју плаћа оператер у одласку са аеродрома истакла да нема ништа против овог приједлога, али да би се требала дати шанса закључку надлежне парламентарне комисије.

Вулићева је истакла да стоји на располагању за све конструктивне приједлоге.

Посланичка иницијатива Шемсудина Мехмедовића којом се од Савјета министара тражи да покрене поступак изградње "музеја страдања Бошњака" Хелиодром у згради садашње касарне Оружаних снага БиХ "Станислав Баја Краљевић" изазвала је расправу између подносица иницијативе и посланика ХДЗ-а БиХ Предрага Кожула.

Кожул је истакао да је најгоре што се може догодити у овој земљи селективно памћење и селективно сјећање, због чега сматра да ова иницијатива није добродошла.

"Не чинимо добар потез у овом времену када нам требају вриједности које спајају", рекао је Кожул.

Нико од посланика није био занитересован за расправу о Приједлогу допуне Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, чији је предлагач посланик Миа Карамехић Абазовић /Народ и правда/.

Без расправе су апсолвирани Годишњи консолидовани извјештај интерне ревизије за 2022. годину и Консолидовани годишњи извјештај о систему финансијског управљања и контроле у институцијама БиХ за 2022. годину, чији је подносилац Министарство финансија и трезора у Савјету министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана