Најављена иницијатива: Мали предузетник тек након 100.000 КМ прихода

Срна
Најављена иницијатива: Мали предузетник тек након 100.000 КМ прихода

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић најавио је да ће посланички клуб ове странке у парламенту Републике Српске упутити иницијативу за измјене Закона о порезу на доходак ради његовог усклађивања са прагом опорезивања предузећа која улазе у систем ПДВ-а тако да мали предузетник буде лице које оствари приход од 100.000 КМ.

"Увјерен сам да је ова иницијатива оправдана и да ће бити прихваћена у Министарству финансија и Влади Републике Српске", рекао је Босанчић данас новинарима у Бањалуци.

Члан Предсједништва Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Миленко Јаћимовић сматра да је потребно измијенити члан 21 Закона о порезу на доходак Републике Српске којим је предвиђено да статус малог предузетника има лице које оствари приход од 50.000 КМ.

Јаћимовић је рекао да Закон о порезу на доходак Републике Српске треба ускладити са Законом о измјени Закона о ПДВ, којим се предвиђа повећање прага за обавезну регистрацију предузећа са постојећих 50.000 на 100.000 КМ.

Он је рекао да 25.000 малих предузетника у Републици Српској хитно очекује измјене Закона о порезу на доходак и ово усклађивање.

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Бањалука Жана Арсић рекла је новинарима да ће ова иницијатива допринијети томе да се релаксира пословање малим предузетницима у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана