Начелници постали са неколико десетина гласова

С.К.
Начелници постали са неколико десетина гласова

БАЊАЛУКА – Због малог броја бирача, и након ових локалних избора, на чело неколико општина у Српској долазе кандидати који освојили свега неколико десетина гласова.

Показало се да и само један глас може да пресуди о политичкој будућности локалне заједнице.

Мандат са најмањим бројем гласова на изборима у недјељу освојила је Милка Иванковић, кандидат СНСД-а у Источном Дрвару. Она ће тако стати на чело општине са свега 77 освојених гласова. Право гласа у овој општини имало је укупно 227 становника.

Занимљиво је да је Иванковићева имала само један глас више од свог противкандидата, Душка Агића из Уједињене Српске.

Слична ситуација се десила и у Источном Мостару, где је Божо Сјеран, са само 78 гласова побиједио у трци за начелника. Његова општина има 198 регистрованих бирача.

На чело општине Купрес (РС) долази Срђен Петковић из СП-а, освојивши 104 гласа. Купрес има укупно 319 регистрованих бирача.

Нешто више гласова од ових кандидата освојила је Снежана Ружичић, која је са 367 гласова обезбедила нову позицију начелнице општине Језеро. Ова општина има 1.146 бирача.

На челу општине Петровац/Дринић биће СНСД-ов Драго Ковачевић, који је освојио 428 гласова. Петровац има 1.183 регистрована бирача.

Мали број бирача има и општина Калиновик, свега 1.817. Занимљиво је да је Радомир Сладоје из СНСД-а освојио чак 799 гласова.

Мали број бирача има и Калиновик, свега 1.817, а занимљиво је да је побједник у трци за првог човјека Радомир Сладоје из СНСД-а освојио чак 799  гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана