На дневном реду сутрашње сједнице Савјета министара старе тачке

Srna
Foto: AA

САРАЈЕВО- Савјет министара требао би да сутра у Сарајеву разматра приједлог одлуке о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Приједлог одлуке о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина био је на предложеном дневном реду сједнице Савјета министара која је била најављена за четвртак, 20. октобар, али је одгођена због недоласка министара из реда бошњачког народа.

Формирање надзорног тијела предвиђено је Ревидираном стратегијом за рад на предметима ратних злочина коју је Савјет министара усвојио још у септембру 2020. године, након што су бошњачки министри двије године опструисали њено доношење.

Према предложеном дневном реду сједнице, објављеном на сајту Савјета министара, а који је готово идентичан дневном реду сједнице која је требала да буде одржана прошле седмице, планирано је у другом кругу гласање о закључку са сједнице Предсједништва БиХ из јула којим се тражи да министри разматрају Нацрт уговора између БиХ и Србије о изградњи гасовода “Нова источна интерконекција БиХ и Србије”.

Предвиђено је да Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара представи министрима информацију о анализи интереса и користи за БиХ у случају приступања иницијативи “Мали Шенген”, а у другом кругу министри би требало да се изјасне и о информацији о реализацији пројекта управљања сливом ријеке Дрине на западном Балкану, најављено је из Савјета министара.

Између осталог, министри би требали да размотре приједлог одлуке о измјени одлуке о именовању Савјета Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ, информацију о реализацији плана примјене документа “Преглед одбране” и акционог плана спровођења “Плана развоја и модернизације Оружаних снага БиХ 2017-2027”, те информацију о спровођењу Оквирног закона о високом образовању у БиХ.

Пет претходно заказаних сједница Савјета министара је отказано.

Почетак сутрашње сједнице Савјета министара предвиђен је за 13.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана