Полиција зна ко је нападач у Загребу: Проговорили свједоци пуцњаве

ГС
Полиција зна ко је нападач у Загребу: Проговорили свједоци пуцњаве

ЗАГРЕБ - Крешимиру Г. (44), којем је синоћ у Загребу пуцано у главу, љекари се боре за живот, а полицији је познат идентитет нападача, за којим и даље трага.

- Полиција сматра да се ради о покушају убиства - пренијели су загребачки медији.

„Јутарњи лист“ пише како полиција располаже регистрацијом аутомобила из којег је изашао нападач, као и његовим идентитетом.

- Сједио сам ту на клупи преко пута. Мушкарац је истрчао из црног BMW-а и упуцао човјека у главу. У ауту је била и жена. Имао је, колико ми се чини, око 45 година. Након пуцњаве, мушкарац је отрчао до аутомобила, радило се о црном “BMW-у седмици”, и пуним гасом је возило изјурило са паркиринга - испричао свједок покушаја убиства.

Како се сазнаје, ауто је возила жена плаве косе, која је након пуцњаве кренула у рикверц и прешла преко ивичњака.

Рањени човјек хитно је пребачен болницу и стање му је критично због тешке повреде главе. Завршио је на операцији и животно је угрожен.

- Не знам шта је било - рекла је кратко пуница упуцаног мушкарца, који са породицом живи у приземљу стамбене зграде у Улици Добрише Цесарића. Жена је затим једног од жртвиних синова, дјечака који је јецао, повукла с прозора.

Представник станара зграде у којој живи жртва рекао је како је прије пуцњаве чуо галаму, али да на то није обраћао пажњу.

- Он је диван човјек и комшија, знам да се бавио таксирањем. Прије те пуцњаве чуо сам неку галаму, али нисам на то обраћао пажњу и отишао сам у стан. Брзо након тога видио сам полицију - рекао је представник станара зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана