Муса одустао од окупљања пред Судом БиХ

Срна
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Лидер политичког покрета "Вјера, народ, држава" и бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса рекао је да неће, како је раније био најавио, данас доћи пред Суд БиХ гдје је заказано рочиште предсједнику Републике Српске Милораду Додику, те позвао оне који су жељели доћи да то не чине.

Муса је образложио да то чини због "климе и атмосфере која се направила у вези његовом најавом доласка да прати суђење Додику пред Судом БиХ".

"Ово из разлога што постоје индиције да би наше присуство могли злоупотријебити и искористити га као оправдање да се судски процес Додику дислоцира из Сарајева, под изговором његове угрожене безбједности. Не желим да будемо искориштени у ту сврху, и ово је једини разлог", навео је Муса на свом "Фејсбук" профилу.

Из МУП-а Кантона Сарајево Срни је речено да нису примили захтјев за одржавање протеста ни од политичког покрета "Вјера, народ, држава" нити од Мусе као физичког лица.

Пред Судом БиХ за данас је заказан претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита, а Додик је изјавио у петак, 2. фебруара, да ће отићи у Суд БиХ и да се не боји оних који пријете протестима против њега и Српске у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана