МУП Тузла: Појачане безбједносне мјере због најављених окупљања

СРНА
МУП Тузла: Појачане безбједносне мјере због најављених окупљања

ТУЗЛА - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона саопштило је да ће, поводом најављених окупљања и блокаде путних праваца у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ, предузети безбједносне мјере и појачати полицијско присуство у овом кантону.

"Управа полиције МУП-а Тузланског кантона ће, у оквиру својих овлаштења и обавеза, предузети неопходне мјере интензивирањем размјене безбједносно интересантних информација са свим полицијским агенцијама у БиХ и Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, те појачаним присуством полицијских службеника на простору Тузланског кантона", саопштено је из кантоналног МУП-а.

У саопштењу МУП-а се наводи да је циљ спријечити свако угрожавање и нарушавање безбједности грађана на подручју Тузланског кантона, те позивају грађани да поштују упутства полицијских службеника, да сарађују са полицијом и да се уздрже од понашања којим би била угрожена безбједност.

"Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона ће, као и до сада, предузети све потребне мјере како би адекватно одговорили свим безбједносним изазовима", додаје се у саопштењу.

Након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило за данас најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ "због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога", предсједник Одбора Ђорђе Радановић позвао је Србе да дођу на линије разграничења са ФБиХ у својим општинама и градовима и обуставе саобраћај на 30 минута.

Радановић је 24. августа поднио захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра испред зграде Тужилаштва БиХ у Сарајеву због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана