МУП РС: Стаћемо у одбрану предсједника од незаконитог процеса

ГС
Foto: МУП РС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске као заштитник Устава РС и гарант безбједности свим грађанима, стаће о одбрану институција Републике Српске и предсједника Републике од напада и наметања одлука непризнатог човјека и незаконитог процеса који се у Сарајеву води због спровођења одлука које су донијеле републичке институције.

Поручено је ово након сједнице Стручног колегијума МУП-а РС која је одржана у Бањалуци, а којој су присуствовали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелник Полицијске управе Бањалука Ђурица Вукелић и начелници оперативних управа Министарства.

Након Колегијума је поручено да полицијски службеници у складу са својим надлежностима предузимају све потребне мјере и радње да стање безбједности на подручју Републике Српске буде повољно.

Истовремено се, додали су, прате дешавања и на глобалном нивоу, а због дешавања на Блиском истоку размјењују се информације на нивоу међународне полицијске сарадње из области тероризма и кретања миграција.

На Стручном колегију поновљена је одлучност МУП-а Српске за борбу против свих видова организованог криминала и корупције, те су похваљене активности Полицијске управе Бањалука на пољу борбе против злоупотребе опојних дрога, у којима је за само неколико мјесеци релизовано девет великих оперативних акција.

"То су 'Венера, 'Бул', 'Повратник', 'Специјал', 'Поло', 'Кофер 2023', 'Плантажа 2023', 'Модус' и 'Омерта', али и истраге које су биле усмјерене на расвјетљавање кривичних дјела против имовине", саопштили су из МУП-а.

Овом приликом, начелник Полицијске управе Бањалука упознао је колегијум са стањем безбједности на подручју које оперативно покрива ова Полицијска управа и оцијенио га задовољавајућим, уз нагласак да су одлучни да се унаприједи однос полиције и грађана у смислу сарадње на питањима безбједности у локалној заједници.

"Полицијски службеници ПУ Бањалука у девет мјесеци ове године су упјешно обезбједили 399 јавних окупљања, 991 спортску приредбу, од чега 27 са повећаним ризиком", казали су, те додали да је у току рад на успостављању треће локације за регистрацију возила на подручју града Бањалуке и то на локацији Полицијске станице Бањалука – Лауш.

На колегију је поновљена одредјељеност МУП РС за реализовање мјера предвиђених Планом мјера и активности за превенцију вршњачког насиља и малољетничке делинквенције за 2022-2027. годину, те да ће у складу са тим у наредном периоду бити реализована превентивна кампања "Буди сигма! Пријави/Спријечи вршњачко насиље!".  

Закључено је да степен безбједности у и око школа у Републици Српској значајно унапријеђен увођењем школског полицајца у школе у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана