МУП Републике Српске: Није тачно да се набавља водени топ за разбијање демонстрација

Срна
МУП Републике Српске: Није тачно да се набавља водени топ за разбијање демонстрација

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске саопштило је данас да не набавља водени топ за разбијање демонстрација, већ за уништавање експолозивних направа.

Из МУП-а истичу да није тачна објава портала "Капитал", коју су пренијели поједини медији, да је Влада Републике Српске дала сагласност за набавку воденог топа за разбијање демонстрација.


Влада је дала сагласност за допуну интерног плана и програма утрошка средства од продаје сталне имовине ради спровођења јавне набавке воденог топа са припадајућом муницијом за уклањање експлозивних направа. Овај уређај тежине око три килограма користи се у случају проналска експлозивне направе и процјене да буде уништена, истиче се у саопштењу.

Из МУП-а Српске су позвали портал "Капитал" и друге медије који су објавили нетачну информацију да је коригују и да убудуће провјере овакве инфромације прије него што је објаве, што је основно правило професионалног и објективног новинарства.

"Објавом и ширењем непровјерених и прије свега неистинитих информација, шире се дезинформације, што није смисао новинарства, те не би смио бити ни циљ медија", закључује се у саопштењу МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана