Мостар укида контроверзне називе улица

Г.С.
Мостар укида контроверзне називе улица

МОСТАР - Град Мостар коначно ће уклонити контроверзне називе улица које су годинама камен спотицања и често извор запаљиве реторике у највећем граду на Неретви, о чему ће одлуку донијети Градско вијеће Мостара у четвртак 14. јула на својој редовној сједници.

Подсјетимо да су имена спорних мостарских улица годинама била проблем у том граду, а на њиховој измјени је у више наврата инзистирао вијећник СДП-а Арман Залихић те то питање посебно актуализирано након посљедње девастације Партизанског гробља у Мостару.

Тако је на прошлој сједници Градског вијећа донесена одлука о измјени назива спорних улица те именована комисија која је већ припремила нове називе за спорне улице у том граду.

Према томе досадашња улица Миле Будака мијења назив у Улицу Алексе Шантића, а улица Вокића и Лорковића мијења назив у Улицу Тина Ујевића, док улица Ђуре Спужевића мијења назив у Улицу Исмета ИЦЕ Вољевице, те досадашња улица Таборника Иве Зеленике мијења назив у Улицу Циглана Такођер досадашња улица Рафаела Бобана мијења назив у улицу Фра Људевита Ласте, док улица Јуре Францетића мијења назив у Хумска улица.

Комисију за измјену назива улица у Мостару чине Марио Кордић, Салем Марић, Златко Гузин Влатко Мариновић и Велибор Миливојевић, а о свему ће ипак одлучивати Градско вијеће на основу горе наведених приједлога комисије које је именовало Вијеће како би се напокон скинула љага с мостарских улица, преноси klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана