Мостар након сукоба „Манијака“ и “Ред армија”: Полиција приводи осумњичене, оштећена возила и објекти

ГС
Foto: ЦрнаХроника

МОСТАР - Више особа повријеђено је данас у сукобу навијачких група “Манијаци” и “Ред арми” у Мостару, изјавио је портпарол Министарства унутрашњих послова (МУП) Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

У Кантоналну болницу „Др Сафет Мујић“ у Мостару примљено је пет особа повријеђених у данашњем сукобу навијачких група „Манијаци“ и „Ред арми“ у овом граду, али нико није животно угрожен, изјавио је дежурни љекар Елведин Хабибија.

„Нама је дошло петоро повријеђених, обрађујемо их, нико није животно угрожен. Има фрактура, раде се ЦТ снимци. Сви су комуникативни, ходају“, навео је Хабибија.

Полиција приводи осумњичене, а према неким процјенама има их око 80, преноси портал ЦрнаХроника.

Марић је навео да се инцидент догодио у 13.15 часова код Парка Алекса Шантић у Мостару, те да полиција успоставља јавни ред и мир и врши увиђај овог инцидента.

- Након увиђаја знаћемо колика је материјална штета - навео је Марић.

По узору на недавне сукобе навијача Дибнама и АЕК-а у Атини, и навијачи Жељезничара су стигли властитим аутомобилима рано јутрос у Мостар и успјешно су заварали полицију.

Навијачи Жељезничара неће присуствовати данашњем дерби сусрету који њихов тим игра у Мостару против Вележа због нереда.

Одлука је ово коју су донијели органи МУП-а ХНК, који су процијенили како за то нису испуњени сигурносни услови.

У Мостару су данас у насељу Лука, у Улици маршала Тита, избили велики сукоби и нереди, а грађани наводе да су оштећена приватна возила и објекти. Све се догодило пред дерби шестог кола Премијер лиге БиХ између ФК “Вележ” Мостар и ФК “Жељезничар” Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана