Мост пукао на пола, годинама тражена његова обнова

ГС
Мост пукао на пола, годинама тражена његова обнова

ОВЧАР БАЊА - До тешке несреће на Западној Морави код Овчар Бање, у којој засад има двоје мртвих и више од 10 повријеђених, дошло је услед пуцања сајле висећег пешачког моста изнад те ријеке послије чега је у воду попадало више педесетак туриста из Зворника, преносе медији у Србији.

Како се види на фотографија са мјеста несреће, мост је буквално пукао на пола.

Портал Данас.рс пише да је мост годинама заправо ван употребе и да се преко њега прелазило само на сопствену одговорност.

-Ово су знали само мјештани и правило је било да на мосту никада не буде више од троје људи у исто вријеме. Обично су управо мјештани упозоравали туристе  на опасност, али данас нико није стигао да то уради. Наиме, путници из аутобуса су директно отишли на мост који није издржао њихову тежину – наводи портал.

Поред тога, пред мостом није постојало никакво упозорење да је мост ван употребе.

Мост је у близини манастрира Никоље, а мјештани тај мост зову „Мост код Видојевог ресторана“.

Иначе, још у мају слата су упозорења на опасност коју је овај дотрајали мост носио са собом.

-Даске на поду су труле, сваки корак је ризичан и прелази се на сопствену одговорност. Без било какве табле и упозорења људи прелазе и тек на пола овог висећег моста виде да их сваки наредни корак може довести у опасност. Недостају комади пода, плетена жица са стране је проваљена. Велико је питање и сајле које га држе у каквом су стању - рекао је тада за РИНУ Милован Ресимић, сталан гост Овчар Бање.

Иначе, овај мост важио је за једну од атракција Овчарско-кабларске клисуре.

Ронилац Ненад Стојковић рекао је за РТС да је мост стар више од 60 година и давно је требало да се реновира, сајле су веома танке и дошло је до замора материјала.

-Раније је пролазило и више људи па се није ништа догодило, међутим вероватно је време и више људи који су покушали да пређу мост довело до ове трагедије - напоменуо је Стојковић.

Према његовим ријечима, више пута житељи Овчар Бање су указивали да треба мост да се реновира.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана