Момировић: Биће спроведена истрага о несрећи у Овчар Бањи

Танјуг
Момировић: Биће спроведена истрага о несрећи у Овчар Бањи

БЕОГРАД - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић изјавио је данас, поводом трагичне несреће, односно пада висећег пјешачког моста у Овчар Бањи, да је надлежни инспектор донио рјешење којим се забрањује коришћење тог моста и даје налог како да се рехабилитује и поручио да ће бити спроведена истрага.

Момировић је изразио саучешће породицама страдалих у Овчар Бањи и упитао како се од рјешења којим се забрањује употреба моста дошло до тога да 50 људи буде на мосту.

Он је додао да то треба да се утврди истрагом.

-Истрага ће бити спроведена, око тога нема дилеме. Знамо да стање моста није било непознато за надлежне државне органе - рекао је Момировић и додао да је ово озбиљан догађај.

Он је казао да у Србији има више од 3.000 мостова у друмском саобраћају и указао на постојање мостова који немају папире и који су грађени 50-тих, 60-тих и почетком 20. века.

Двије жене су погинуле када је данас пукао висећи пјешачки мост преко Западне Мораве у Овчар Бањи,  а 11 људи је повријеђено. Ријеч је о групи туриста из Зворника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана