Младић из БиХ осуђен због припадности Исламској држави

ГС
Младић из БиХ осуђен због припадности Исламској држави

БЕЧ – Младић (19), поријеклом из БиХ, осуђен је данас на три године затворске казне због припадности Исламској држави (ИС), чије је ставове отворено пропагирао на друштвеним мрежама.

Како стоји у пресуди, годину дана мора да одслужи, док ће током преостале казне имати право на условни отпуст.

Када је, конкретно ријеч о пропагирању Исламске државе, онда се наводи да је овај младић јавно објаљивао пјесме које величају ИС и њихову борбу. Ширио је поруке радикалних исламистичких проповједника, а ИС је описивао као “тврђаву против свих непријатеља”.

У својим постовима на инстраграму он је величао смрт припадника ИС, а на свом профилу је подијелио и двије приче о борцима ове терористичке организације.

Поред овога, оптужница га је теретила за друге насилне прекршаје, што што је довољан доказ за насилну прошлост овог младића. Наиме, он је 29. маја, 2023. године празним пиштољем пријетио присутнима у једној пекари, због чега су двојица муштерија претрпјели озбиљне трауме након што је пиштољ уперио према њима.

Само четири дана раније, овај 19-годишњак је заједно са саучесником истим пиштољем пријетио испред станице Флорисдорф. Наводно су се прво посвађали са човјеком, а онда му пиштољ прислонили на лице.

Ипак, како преносе аустријски медији, више је него очигледно да овом младом насилнику није потребно ни оружје да би пријетио људима. Наиме, једног пролазника је оборио на земљу и изударао по лицу. Жртва је завршила у болници са вишеструким повредама, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана