Млади који су напустили Касумовића направили странку "Покрет" и најавили промјене

GS
Foto: Кликс

У Зеници је вечерас одржана Скупштина оснивача политичке организације "Покрет", а првом заједничком састанку чланова иницијативног одбора и оснивача "Покрета" присутвовала су многа позната имена из политичког и јавног живота Зенице и Босне и Херцеговине.

Како је саопштено након скупштине, вечерас су младе снаге, које су већином бивши чланови странке Фуада Касумовића, свједочили рађању нове снаге, чија је мисија да грађанима Зенице, Зеничко-добојског кантона и државе Босне и Херцеговине врати наду, достојанство, енергију и просперитет.

Како је речено, овај покрет ће бити истинска алтернатива политикама којима годинама уназад свједоче грађани Зенице и БиХ, као и замајац изградње боље, праведније, сретније и успјешније Зенице и БиХ.

У реализацији програмских циљева рачунају на квалитетне људске ресурсе који су се од првог дана ставили на располагање Иницијативном одбору за оснивање, али и све друге грађане Зенице, ЗДК и Босне и Херцеговине који желе позитивне промјене у друштву.

"Покрећемо се из Зенице, јер наш град заслужује више и боље, а ми знамо да може, треба и мора бити боље. У сваког сегменту живота у потребан је покрет, будемо ли сложни и одлучни када су у питању темељне вриједности друштва, увјерен сам да ће ова прича бити успјешна, ширити се по Босни и Херцеговини. Покрет креће из Зенице, јер Зеница је наш град, у којем желимо градити партнерске и пријатељске односе са свима који гаје универзалне људске вриједности и који желе да наш град поново буде град спорта, културе, град у који ће долазити туристи, град у којем ће се из буџета плаћати боравак дјеце у вртићима, град у којем ће се субвенционирати прва куповина стана за младе, укратко град у који ће се долазити", изјавио је Аднан Шабани, актуелни министар у Влади Зеничко-добојског кантона и члан Иницијативног одбора за формирање Покрета.

Први предсједник Покрета и заступник у Скупштини Зеничко-добојског кантона Ален Капковић је казао да је ово група најхрабријих људи те да сви знају шта конкретно под тим подразумијева.

"Прије свега, желим истаћи да је ово група најхрабријих људи у Зеници, с обзиром на ситуацију, а сви тачно знамо шта конкретно се подразумијева под овом мојој реченицом. Покрет ће покренути све нас ка бољем, покренуће нас да Зеницу вратимо њеним грађанима. Користим прилику да вас замолим, све вас осниваче, да својим активним дјеловањем окупимо што више паметних, креативних, способних младих људи, који хоће, знају и умију да наша Зеница засја пуним сјајем", поручио је Капковић.

У Предсједништво Покрета поред Капковића, изабрани су Аднан Шабани, др. Аида Салчиновић, актуелна министрица здравства Зеничко-добојског кантона, Амна Шестић и Даријан Милеуснић, а све до одржавања првог Конгреса Покрета који је планиран након овогодишњих локалних избора.

На локалним изборима у октобру 2024. године Покрет ће имати своју листу за Градско вијеће Зенице, Какња, Завидовића, Маглаја, Високог и Жепча, кандидате за начелнике појединих општина у кантону, али и за градоначелника Зенице, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана