Младен Кршић, кандидат СДС-а за начелника Станара: Власт не заслужује да добије нови мандат

Милијана Латиновић
Младен Кршић, кандидат СДС-а за начелника Станара: Власт не заслужује да добије нови мандат

Стварање најбоље локалне заједнице у Српској је циљ и основа нашег програма и оно због чега смо се борили да оснујемо општину, каже кандидат СДС-а за начелника општине Станари Младен Кршић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора и шта ће они донијети становницима Ваше општине?

КРШИЋ: Очекујем да побиједим. За становнике Станара и околине то би било добро, јер актуелна власт за годину и по мандата практично није испунила ништа од онога што је обећала.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

КРШИЋ: Основа нашег програма је оно због чега смо основали општину Станари, а то је да од ње створимо најбољу локалну заједницу у Српској. То је био договор свих нас, да ћемо се заједно залагати и радити на остварењу тог циља. Међутим, актуелна власт је након побједе на изборима подијелила народ на двије стране. Пола народа је гурнуто у страну, па ниједан радник са стране опозиције не ради у општинској управи. Владајућа партија је запослила уже чланове својих породица почевши од начелника, предсједника Скупштине до предсједника партије. Општину нису правили ни СНСД, ни СДС, него народ тежњом дугом 55 година. Бићу народни начелник. Урадићемо оно што свака нова општина треба, а то је просторни план, регулациони урбанистички план и стратегију развоја за наредних пет година. Актуелна власт је укинула мјесне заједнице и залагаћу се за њихово хитно формирање.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за другог кандидата?

КРШИЋ: Народ је незадовољан тренутним стањем и очекујем да ће свој глас дати мени.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

КРШИЋ: Након конституисања Скупштине општине и полагања заклетве покренућу активности у вези са израдом просторног плана и регулационих и урбанистичких планова и расписаћу изборе за мјесне заједнице.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидата?

КРШИЋ: О противкандидату као човјеку мислим све најбоље. Међутим, сматрам да као кандидат за начелника сигурно није рјешење за Станаре, јер у ових годину и по није испунио дата обећања.

Гаранције

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако побиједите?

КРШИЋ: Својом ријечју и својим дјелима гарантујем за све што сам обећао становницима Станара у протеклих 15 година док сам представљао станарско подручје као дио општине Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана