Мјештани Трна прикупљају новац за породицу Јовановић како би се тијела трагично страдалих пребацила у Србију

Г.С.
Мјештани Трна прикупљају новац за породицу Јовановић како би се тијела трагично страдалих пребацила у Србију

БАЊАЛУКА - Након језиве несреће у којој су у недјељу увече код Прњавора погинули Видосава Јовановић (49), њени синови Дејан (23) и Александар (19), и унука (6), мјештани Трна гдје је Видосава становала покренули су акцију прикупљања новца.

Како је раније објављено, породица не може да дође да њихова тијела пребаци у Србију због недостатка новца. Осим процедуре која је неминовна у оваквим ситуацијама, када је потребно сачекати званичан извјештај и обратити се амбасади, породица страдале Видосаве, Александра, Дејана и малене дјевојчице, иначе дјетета Видосавине кћерке, сада не зна да ли ће финансијски моћи да организује пребацивање посмртних остатака у Сремску Митровицу, како би били сахрањени.

Убрзо послије ове информације покренута је ова акција у којој се мјештани Трна, али и сви други људи позивају да донесе колико ко може новца у печењару Лазић у Трну.

– У саобраћајној несрећи која се прексиноћ догодила у  Штрпцима код Прњавора погинула је мајка и троје дјеце. Молим да погледате слику, јер 90 одсто људи из Лакташа зна Виду Јовановић која је из Србије, а са дјецом (има деветоро дјеце ) је становала у Трну. Породица, тј дјеца која су жива долазе по њихова тијела у Бањалуку, али њима је потребна финансијска помоћ свих добрих и хуманих људи. Све ове године помагали су им добри људи да живе да се огрију зими, а сада је потребно да плате дјеца превоз и опрему за своју мајку и браћу и сестрицу. У печењари Лазић у Трну код гдина Лазића налази се списак и тамо се прикупља новац у те сврхе. Ко има жељу и могућност може да оде до тамо упише своје име и придари неку марку, по својим могућностима. А тој дјеци ће добро доћи. Хвала у име дјеце а и у име погинулих – стоји у објави на Фејсбуку.

Подсјећамо, несрећа се догодила у недјељу у вечерњим часовима када је у аутомобил "пежо", у којем су се налазили чланови породице Јовановић, ударило возило "пасат" којим је управљао Бобан Ђекић из Прњавора.

Несрећа се догодила у мјесту Штрпци, а још увијек није познато како је тачно дошло до ове несреће, преноси Српскаинфо.

Не зна се када ће и како бити сахрањена породица из Србије која је страдала код Прњавора

У Штрпцима страдало четворо Јовановића

Детаљи несреће у Прњавору:

Настрадала породица из Србије

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана