Мјештани Гламоча:Због „Барбаре“ се земља тресе

Срна
Мјештани Гламоча:Због „Барбаре“ се земља тресе

ГЛАМОЧ - Предсједник Скупштине Удружења грађања "Прибеља" из Гламоча Страхило Субашић рекао је Срни да се чују јаке детонације, земља се тресе и путна комуникација буде заустављена када се уништавају минско-експлозивна средства на полигону "Барбара" у овој локалној заједници.

-Измјештање полигона „Барбара“ треба да се деси што прије. Очекујемо да се ријеши тај дугогодишњи проблем - рекао је Субашић.
Субашић је истакао да полигон "Барбара" ништа добро није донио Гламочу.

-Моја кућа се налази недалеко од полигона гдје се уништавају минско-експлозивна средства у мјесту Прибеља у Гламочу. Тад се чују јаке детонације, земља се тресе и путна комуникација буде потпуно заустављена - прича Субашић.

Навео је да уништавање минско-експлозивних материја наноси штете не само Гламичу него и сусједним општинама као што су Ливно и Купрес.

Српски делегат у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета рекао је недавно Срни да из Гламоча треба што прије измјестити војни полигон "Барбара" и указао да уништавање минско-експлозивних средстава у тој општини има несагледиве посљедице за здравље комплетног становништва у Ливањском кантону.

Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша изјавио је Срни да се минско-експлозивна средстава уништавају на војном полигону "Барбара" у овој општини, упркос противљењу локалне власти и народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана