Митровић: Све што долази с оне стране Дрине Сарајеву није добродошло

Маријана Миљић Бјеловук
Митровић: Све што долази с оне стране Дрине Сарајеву није добродошло

САРАЈЕВО - Министар транспорта и комуникација БиХ Војин Митровић рекао је за “Глас Српске” да је очекивао да ће Џаферовић и Комшић саботирати градњу аеродрома у Требињу.

- Први показатељ је био када смо планирали да по скраћеној процедури идемо у закључивање меморандума о изградњи аеродрома у Требињу, тада су бошњачки министри у Савјету министара рекли да све треба да иде по редовној процедури. То је само добијање на времену. И сада у тој редовној процедури имамо проблема јер бошњачка и хрватска компонента не подржава тај пројекат који је добар не само за Српску већ за комплетну БиХ - рекао је Митровић.

Подвукао је да је у читавој причи изгледа проблем што тај стратешки пројекат финансира и реализује Србија у највећој локалној заједници у Херцеговини.

 - Србија у овом случају финансира нешто што је у комплетном интересу цјелокупне БиХ. Упитао бих само ову двојицу како се понашала српска компонента када је на дневном реду била тема изградње Пељешца - навео је Митровић.

Нагласио је да се у реализацију изградње аеродрома у Требињу не може кренути без меморандума о изградњи који треба да потпишу двије земље.

- Ту смо. На почетку. То је став који морамо прихватити. То је стварност односа снага у БиХ. Видимо да све што долази од Србије и што је и у интересу цијеле БиХ није добродошло од стране бошњачке компоненте - нагласио је Митровић.

Бошњачки и хрватски члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић одбили су на сједници тог органа у петак да расправљају о изградњи аеродрома у Требињу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана