Митровић: Странци да оду ако желе да БиХ опстане

Срна
Митровић: Странци да оду ако желе да БиХ опстане

БАЊАЛУКА - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је данас да се санкцијама ништа не постиже и да странци морају да оду из БиХ уколико желе да ова земља опстане.

-Дозволите нама да ми одлучујемо о нашој судбини, као што и ви одлучујете у вашим земљама без помоћи странаца - рекао је Митровић новинарима у Бањалуци коментаришући америчке санкције уведене генералном секретару и савјетнику предсједника Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, те предсједавајућој Вијећа народа Сребренки Голић.

Oцијенио je да су санкције погрешна одлука без обзира гдје су уведене.

Поводом најава америчке администрације да би се на црној листи могле наћи банке из БиХ које обављају трансакције за особама или привредним субјектима под санкцијама, чиме би могао да буде угрожен банкарски сектор, Митровић је оцијенио да је све могуће уколико је ријеч о доношењу једностраних одлука које не поштују међународно право и опште правне прописе.

-Вријеме ће показати. Ми ћемо ипак опстати - поручио је Митровић.

Изразио је очекивање да ће БиХ ове седмице добити зелено свјетло и датум за почетак преговора са ЕУ.

-БиХ заслужује да добије датум, поготово узимајући у обзир да је Украјини и још неким земљама отворена могућност приступања ЕУ - рекао је Митровић.

Он је подсјетио да ће БиХ у наредним данима испунити преосталих пар услова како би могла кренути европским путем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана