Митровић: Потребна већа издвајања за привреду

СРНА
Митровић: Потребна већа издвајања за привреду

БАЊАЛУКА - Министар привреде и предузетниšтва Република Српске Војин Митровић изјавио је да буџет од око 31 милион КМ намијењен за подстицаје у овом ресору треба повећати јер не може одговорити потребама.

"Подсјетићу да Министарство пољопривреде има буџет од 180 милиона и одговорно тврдим да и тај буџет није довољан да би се подигао ниво производње. У овом тренутку за праве подстицаје и помоћ привреди треба од 150 до 200 милиона КМ", рекао је Митровић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да у изазовним временима охрабрује čињеница да је Република Српска сврстана међу десет најбољих дестинација за улагање и да је то šанса да се привуку страни инвеститори.

"Влада је доста уčинила на том пољу. Увела је подстицаје за повећање плата, директна улагања, те мала и средња предузећа. То ће омогућити да привреда опстане и развија се. Српској су потребни страни инвеститори, који ће подићи цијену рада запослених", истакао је Митровић након панел дискусије на пословној конференцији "АПИФ 2023".

У Бањалуци је заврšена друга пословна конференција Агенције за посредниčке, информатиčке и финансијске услуге – АПИФ 2023, на којој су представљени подаци који су кљуčни основ за израду стратеšких и планских докумената, али и пословни резултати домаће привреде.

На конференцији су били министри у Влади Републике Српске Зора Видовић и Војин Митровић, а догађај је окупио око 200 уčесника, представника агенција из Србије и Сјеверне Македоније, банкаре, привреднике и представнике локалних заједница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана