Митровић: Њемачка компанија заинтересована за инвестирање на простору Српске

Срна
Митровић: Њемачка компанија заинтересована за инвестирање на простору Српске

БАЊАЛУКА - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић разговарао је данас са представницима њемачке компаније "Вет" из Вупертала, који су исказали заинтересованост за инвестирање на простору Српске, прије свега, због стабилности, близине тржишта ЕУ и других погодности и подстицаја које нади Република Српска.

Компанија "WЕТ ГмбХ&Цо.КГ" из Вупертала планира да запосли око 150 радника, уз предвиђено улагање од око 40-50 милиона евра, саопштено је из Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Министар Митровић је информисао представнике њемачке компаније о подстицајним мјерама које Српска нуди потенцијалним страним улагачима.

Он је упознао саговорнике са спремношћу Владе Републике Српске и ресорног министарства да дају подршку како би се реализовала ова инвестиција.

"Представници компаније су исказали своју изненађеност и импресионираност информацијама које им је министар Митровић представио, а, такође, је обећао и сву даљу помоћ у реализацији пројекта, ако би се ова компанија одлучила да инвестира у Републику Српску", наводи се у саопштењу.

Намјера компаније је проширивање производње на подручје југоисточне Европе.

"WЕТ ГмбХ&Цо.КГ" је њемачка породична компанија са дугогодишњим искуством у производњи санитарних производа и инсталационих система, технологије одводње и цијевних система, послује широм свијета са 2.500 запослених и шест производних локација.

Састанку су, осим представника њемачке компаније Штефана Пиперта, Томаса Пиперта и Алена Авдаковића, присуствовали и представници Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ - ФИПА Љиљана Бјелошевић и Нина Побрић, као и представник Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара Алма Табучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана