Митинг "Бранимо Српску" у Градишци: Не дозволити да Српска остане без имовине

ГС
Foto: Срна

ГРАДИШКА - Народни митинг "Бранимо Српску", који је организован с циљем одбране институција и саме Републике Српске од насртаја да је развласте, одржава се вечерас у Градишци.

Скупу присуствују предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске, народни посланици, српски представници у заједничким институцијама, челници локалних заједница, као и представници партија коалиционих партнера СНСД-а.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је циљ окупљања подршка институцијама Српске.

- Првише је уложено у Републику Српску, уложени су дијелови тијела, душе, срца, да би неко могао да се игра с тим. Доста је отимање надлежности Републике Српске, покушаја да се Српска утопи у БиХ. Не можемо дозволити да Српска остане без своје имовине, онда смо нико и ништа. Морамо да оставимо залог нашој дјеци и нашој будућности - истакао је Аџић.

Он је поручио да Градишка чврсто стоји иза предсједника Републике Српске Милорада Додика.

На митингу "Бранимо Српску" који се одржава у Спортској дворани "Арена" окупио се и велики број грађана Градишке, али и становника сусједних општина.

Народни скуп синоћ је одржан у Приједору одакле је поручено да институције Републике Српске нико нема право да руши и деградира, нити да им одузима надлежности, јер су оне резултат воље грађана.

Скупови "Бранимо Српску" одржани су претходно у Добоју, Требињу и Зворнику са којих су грађани поручили да су одлучни у очувању Републике Српске, њених институција и имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана