Мистериозни нестанaк српског младића на Кипру: Шта је било са Александром

Г.С.
Мистериозни нестанaк српског младића на Кипру: Шта је било са Александром

АЈА НАПА - Србин Александар Глигоријевић нестао је прије скоро мјесец дана у Аја Напи на Кипру гдје је отишао на љетовање.

Непосредно прије нестанка боравио је у хостелу из ког је једне вечери изашао, оставивши своје ствари, и више се није вратио.

Александар Глигоријевић отпутовао је 18. јула на Кипар, што му је трећи пут да је отишао на ово острво.

Иако је првобитно планирао да кампује, у посљедњем тренутку се предомислио и одсјео у једном хостелу, у собама са седам или осам кревета.

Иако нема много информација о Глигоријевићевом боравку на острву, до сада је познато да се састао са једним пријатељем који је касније први покренуо апел за помоћ у потрази за Глигоријевићем путем друштвених мрежа, преноси Нова.рс.

„Последњи пут сам разговарао са њим у недељу 21. јула, преко Вацапа, након чега је Александар дошао у бар у ком радим“, написао је Александров пријатељ на свом Фејсбук профилу.

Потом га је, како је навео, 28. јула контактирала Александрова мајка из Србије, рекавши како се Александар није вратио у Србију, а она не може да га добије јер му је телефон искључен, а на друштвеним мрежама не одговара на поруке.

У међувремену овај младић није примјетио да се са Глигоријевићем било шта догађа – био је потпуно нормалан, расположен, уопште није дјеловао забринуто или уплашено. Како о Глигоријевићу нема информација готово мјесец дана, постоје три верзије онога што је могло да му се догоди на љетовању.

Наиме, када се посљедњи пут чуо са мајком, рекао је да има неки вирус и да је болестан, стога постоји могућност да му се слошило и да је због тога завршио у болници.

Познаници несталог младића испричали су до сада да је провјерено неколико болница на овом медитеранском острву, али да он није тамо.

Друга верзија о којој се разматра јесте да ли је Александар отишао да кампује негдје у природи, пошто је био љубитељ оваквих изазова. Његови пријатељи скренули су пажњу кипарској полицији и да је овакав сценарио могућ, због чега су позвали људе са Кирпа да уколико на забаченим мјестима примјете шатор, обрате пажњу јер би то могао бити Глигоријевић.

Паралелно са апелима на друштвеним мрежама, за Глигоријевићем трага кипарска полиција, која би требало да провјери болнице, притворске јединице или сличне институције на којима је Глигоријевић можда завршио без могућности да се јави својој породици у Србији.

Дејан Глигоријевић, отац несталог младића, на једном од видеа на својим друштвеним мрежама, посумњао је да је његов син отет.

Више пута је напоменуо у својим обраћањима да не искључује ниједну могућност.

„Сваке ноћи је излазио по баровима и дискотекама, имао је своје пријатеље и пријатељице… Александар је заволео Кипар, његов ноћни и узбуркани живот, ово му је била трећа година како борави и летује у месту Аја Напа на Кипру. Нажалост у ноћи између 26. и 27. јула је нестао и то приликом изласка из хостела“, испричао је Дејан Глигоријевић.

Глигоријевићев отац је још једном поновио да је Александар изашао из хостела у вечерњим сатима и да је у њему оставио све ствари осим телефона и пасоша. Посљедњи пут са њим је контактирала мајка, којој се пожалио да је болестан.

О случају је обавијештена и Амбасада Србије.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана