Мирнеса из БиХ имала саучеснике у крађи милиона у Њемачкој

Г.С.
Мирнеса из БиХ имала саучеснике у крађи милиона у Њемачкој

БЕРЛИН - Њемачко тужилаштво подигло је оптужницу против Мирнесе С. поријеклом из БиХ која је украла прошле године 1.25 милиона евра.

За њом је иначе трагао Интерпол у цијелој Европи прије него што се сама предала. Истовремено је подигнута оптужница и против неименованог саучесника који ће се ускоро заједно с њом наћи на суду, преноси "БИЛД".

Након вишемјесечне потраге Мирнеса С. ухапшена је у јануару на аеродрому у Штутгарту. Она је из фирме у којој је радила у Њемачкој средином октобра прошле године украла 1.25 милиона евра.

За њом је чак била расписана потјерница и награда од 37.500 евра. Мирнеса је преко свог адвоката обавијестила њемачке власти да жели да се преда, послије чега су је ухапсили истражиоци са савезном полицијом.

Тужилаштво сада вјерује да је Мирнесу сачекао један мушкарац (29) у возилу којим су побјегли након пљачке. Он досад није ухваћен. Међутим, пронађена је особа за коју се вјерује да је организовала милионску пљачку.

Тужилац Ањело Амбрзио рекао је да је тај осумњичени у марту ухапшен на територији Њемачке и да се као и Мирнеса С. налази у истражном затвору.

Он се терети да је "организовао бекство својих саучесника".

Датум рочишта у покрајинском суду у Штутгарту још увијек није утврђен. Истражиоци и даље трагају за украденим новцем.

"Још увијек није утврђено гдје се налази новац", рекао је тужилац Амброзио, преноси "Телеграф"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана