Министарство објавило упутства о организованом доласку у Приједор

Танјуг
Министарство објавило упутства о организованом доласку у Приједор

БАЊАЛУКА - Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске позвало је све који ће присуствовати данашњем обиљежавању Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији “Олуја” у Приједору да се придржавају мјера протокола везаних за организовани долазак на мјесто обиљежавања, саопштено је из овог ресора.

Обиљежавање Дана сјећања биће одржано на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору са почетком у 19.00 часова. Аутопревозници, који ће превозити грађане на обиљлежавање у Приједор, позвани су да видно нумеришу са ознакама локалне заједнице из које долазе.

Вријеме доласка аутобуса у зону паркирања је најкасније до 17.00 часова, а путничких возила најкасније до 18.00 часова.

Правац кретања је магистални пут М-1-108 Бањалука - Приједор - Нови Град, искључење на надвожњаку Рашковац (800 м од кружног тока на улазу у Приједор), наводи се у објави. Саобраћај ће регулисати припадници МУП-а Републике Српске.

Из Министарства моле грађане који долазе на обиљежавање да се придржавају наведених сатница и праваца кретања како би се избјегле непотребне гужве и застоји и како би на достојанствен начин обиљежили овај важан историјски догађај.

Обиљежавање Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији “Олуја” заједнички организују Одбори Влада Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана