Министарство о нападу на докторицу: Нема оправдања, починиоца казнити

ГС
Министарство о нападу на докторицу: Нема оправдања, починиоца казнити

БАЊАЛУКА - Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске најоштрије је осудило напад који се десио на докторицу Снежану Стојановић запослену у Дому здравља Братунац, те очекују да починилац буде кажњен у складу са законом.

Истичу да не постоји ниједно оправдање за било коју врсту напада - вербалног или физичког, а које су неки здравствени радници доживјели.

Из Министарства здравља су подсјетили да да је докторица хоспитализована у Болници Зворник.

-Уважавајући да сваки грађанин има право на здравствену заштиту уз поштовање највишег стандарда људских права, као и физички и психички интегритет и безбједност своје личности, напомињемо да и здравствени радници у обављању свог посла морају да од пацијената и њихових породица добију исти ниво поштовања, своје радно мјесто сматрају сигурним - истакли су из Министарств, преноси АТВ.

Додају да здравствени радници раде тежак и одговоран посао збрињавања пацијената, очувања њиховог здравља и спасавања живота, а грађани у здравствене установе долазе како би добили неопходну здравствену заштиту.

-И у овом, као и у сваком сличном случају, апелујемо на поштовање закона и прописа у циљу заштите сваког појединца и његовог личног интегритета и професионалног рада - кажу из ресорног Министарства.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у сталном је контакту са Домом здравља Братунац и Болницом Зворник гдје се повређена докторка налази на лијечењу.

-Повријеђеној докторици Стојановић желимо брз опоравак од задобијених повреда и претрпљеног стреса, у нади да се овакви инциденти неће дешавати – истакли су у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана