Министарство и Влада траже рјешење за Гудронску јаму

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Ресорно министарство и Влада Републике Српске стално раде на проналажењу еколошки најприхватљивијег и финансијски најповољнијег рјешења за Гудронску јаму у Модричи, наводи се у саопштењу Владе Српске.

Како се наводи у саопштењу, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију аплицирало је код међународних партнера и очекују да питање Гудронске јаме буде трајно ријешено у идућем периоду, искључиво захваљујући активностима Владе.

Надаље, додају да се Радуловић, иако се ова јама налази у његовој општини, овог проблема сјетио тек када је избио пожар, а и тада је, кажу, овај проблем саниран уз помоћ средстава Владе Републике Српске, која је за то одобрила 350.000 КМ.

„Жалосно је што начелник Радуловић користи еколошки инцидент за предизборну кампању и од свега прави политичку причу, а још жалосније је што није изнио чињенице, већ је покушао да обмане, прије свега, грађане Модриче“, истиче се у саопштењу Владе.

Такође, додају, „Влада није имала жмаћехински односж према Модричи, како је то навео Радуловић у изјави, јер је од 1. децембра 2018. до данас у Модричу уложено по различитим основама 42,4 милиона КМ, плус је око 9,3 милиона КМ пласирано кроз кредите Инвестиционо развојне банке Српске“.</спан>

„Захваљујући средствима Владе у Модричи су ријешени бројни проблеми, од градње и санације саобраћајне инфраструктуре, до улагања у привреду, пољопривреду, просвјету, културу, спорт и бројне друге ствари“, закључује се у саопштењу Владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана