Министар се похвалио: Крајина није далека кад јуримо под ротацијом

ГС
Foto: Кликс

БИХАЋ - Често се може чути да се власти БиХ и Федерације годинама понашају маћехински према Унско-санском кантону, за разлику од односа према неким другим дијеловима БиХ, односно ентитета ФБиХ, када је у питању расподјела новца, али и инфраструктурни пројекти.

Упркос бројним обећањима, најчешће предизборним, Бихаћ се никада није озбиљније и модерније путно повезao са главним градом БиХ, као ни са другим дијеловима државе. Некада се од Сарајева до Бихаћа возом путовало око девет сати, али данас ни то није могуће јер ни тај воз више није у функцији.

Поново је Бихаћ послужио као полазна тачка једне предизборне кампање, а овај пут "пик" је имала странка Народ и правда (НиП).

На скупу су говорили званичници ове странке, а обратио се и лидер Елмедин Конаковић који је током говора "избацио" и једну шалу, очито не размишљајући да би за многе Крајишнике могла бити веома неслана, с обзиром на чињеницу с почетка овог текста о одсјечености и занемарености.

„Крајина нама није далека већ дуго. Мени посебно није далека кад имам ове ротације и кад не морам пратити радаре јер нас ослободе кад идемо са државним возилима и дођемо стварно брзо. И слажем се с онима који кажу да је руководство НиП-а, у односу на руководства других политичких странака, од кад постојимо, возило више у рикверц ка овом дијелу него што су они долазили возећи нормално. Ми знамо шта ово значи“, изјавио је Конаковић.

И тако, док грађани и даље морају прећи више од 300 километара од Сарајева до Бихаћа, без аутопута, по застарјелим путевима, министар вањских послова БиХ и лидер једне од владајућих политичких странака у ентитету и држави каже како њему Крајина није далека јер његово службено возило, под полицијском пратњом, јури великом брзином, под ротацијама, не обазирући се на радаре и полицијске контроле – јер им је пут ослобођен.

А сви они који из Крајине иду ка другим дијеловима БиХ, али и они који иду ка Крајини, и даље ће се сатима возити старим путевима, поштујући радаре.

Ако вас некада на том путу великом брзином претекне колона под ротацијама, знајте да је можда у њој Елмедин Конаковић и да њему Крајина није далека, пише Кликс.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана