Министар и синдикалци без договора, слиједи нови састанак

ГС
Министар и синдикалци без договора, слиједи нови састанак

Министар правде Српске Милош Букејловић, предсједница Савеза синдиката Ранка Мишић и предсједник Синдиката правосуђа Синиша Петровић, одржали су заједнички састанак поводом ступања у штрајк радника запослених у институцијама правосуђа, саопштено је из ресорног министарства.

На састанку је, како се у саопштењу додаје, “констатовано да је неопходно наставити преговоре између Министарства правде и Синдиката како би се интензивно радило на рјешавању питања која су до штрајка довела и покушала пронаћи заједничка рјешења, ради превазилажења тренутне ситуације”.

– Такође је договорено да се састанак поново одржи у што краћем року, ради што хитнијег изналажења заједничких рјешења – наводи се у саопштењу.

Подсјећамо, радници у правосуђу Републике Српске ступили су јутрос у штрајк који ће трајати све до испуњења њихових захтјева. Синдикат правосуђа тражи од Министарства правде да се проценат повећања плата запослених усклади, не са платама, већ са процентом повећања плата носилаца правосудних функција.

Предсједник Синдиката Синиша Петровић рекао је раније да су захтјеви радника разумни, а један од њих је да се плате административним радницима повећавају процентуално онда када и носиоцима правосудних функција, којима су до сада два пута повећане, док остали нису добили ништа.

Казао је и да су спремни за преговоре и компромис.

Штрајк је организован уз поштовање минимума процеса рада у складу са Законом о штрајку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана