Минић: Тражиће се алтернативна рјешења за пројекат у Градишци

Srna
Foto: Ilustracija

БАЊАЛУКА- Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је да одлука Владе Њемачке да обустави четири пројекта у Српској укупне вриједност 105 милиона евра представља дио притисака на Српску, те да ће се, када је ријеч збрињавању отпадних вода у Градишци, ако финансирање буде обустављено, тражити алтернативна рјешења за завршетак тог посла.

Минић је новинарима рекао да је конкретно Градишка најбољи примјер реализације тог пројекта у цијелој БиХ, али да је очигледно овдје ријеч о наставку притисака на Републику Српску који су се могли видјети задњих дана, укључујући и санкције одређеним политичарима.

"Ми не можемо утицати на то када ће они нама дати конкретно информацију наставља ли се пројекат или не, али сигурно ћемо тражити алтернативно рјешење у смислу шта подразумјева тај пројекат, гдје се завршава, шта може подразумјевати једну цјелину уколико не буде овај извор финансирања", изјавио је Минић.

Упитан за коментар на одлуку Владе Њемачке да обустави четири инфраструктурна пројекта у Републици Српској од којих је један збрињавање отпадних вода у Градишци, Минић је рекао да тај пројекат није одбијен, али да је у једном дијелу у застоју.

Он је потврдио да је разговарао са градоначелником Градишке Зораном Аџићем.

Из њемачке Амбасада у БиХ саопштено је данас да је Влада Њемачке одлучила да обустави четири инфраструктурна пројекта у Републици Српској чија је укупна вриједност 105 милиона евра.

У саопштењу се прецизира да је ријеч о пројектима рехабилитације Хидроелектране "Требиње", фаза три и четири, Вјетропарка "Хргуд" и збрињавања отпадних вода у Градишци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана