Минић: На иницијативу Додика биће направљен план помоћи због елементарних непогода

Срна
Минић: На иницијативу Додика биће направљен план помоћи због елементарних непогода

ТЕСЛИЋ - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић рекао је да ће на инсистирање предсједника Републике Српске Милорада Додика бити направљен план и програм помоћи због елементарних непогода.

"Разговарао сам јуче са предсједником Републике Српске, на његово инсистирање направићемо план и програм помоћи од елементарних непогода, али исто тако озбиљно размишљамо да већ у сљедећи правилник ставимо да подстицајна средства и сва права која произилазе по основу тих средстава, по угледу на Словенију и земље окружења, буду условљена осигурањем", истакао је Минић.

Он је упозорио да елементарне непогоде више нису ријеткост, већ свакодневица на коју се мора реаговати.

"Ја сам сутра у Вукосављу и Модричи и непрестано сам и путем медија позивао све пољопривредне произвођаче када смо још креирали правилник и одредили да ћемо учествовати са 70 одсто у полиси осигурања", рекао је Минић новинарима у Теслићу.

Он је поручио да је немогуће да Влада Републике Српске буде осигуравајуће друштво.

Минић је нагласио да се искрено нада да ће бити пронађено рјешење и за малинаре, који су имали изузетно лошу прошлу годину.

"Надам се да ћемо већ у петак, на састанку са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, и заједничкој сједници влада, искористити њихове меморандума и споразуме који су потписали са Народом Републиком Кином и видјети да првенствено ријешимо и питање малине, и нешто што се односи на дрвопрерађивачки сектор, месну индустрију", навео је Минић.

Он је поручио да се неће сједити скрштених руку, али да се исто тако неће само узети записник о штети и намирити та штета.

"Морамо бити партнери од локалних заједница, пољопривредних произвођача па до Министарства", истакао је Минић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана