Минић: Имовина припада Српској - радна група директно крши Дејтонски споразум

Г.С.
Минић: Имовина припада Српској - радна група директно крши Дејтонски споразум

БАЊАЛУКА - Никакав приједлог који о питању имовине дође са адреса које се непозвано и неовлаштено баве нашим унутрашњим питањима у Републици Српској неће бити разматран, рекао је за РТРС министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић.

Радна група ОХР-а о имовини разговарала је у америчкој Амбасади о могућностима регулисања водних ресурса у оквиру свеобухватног рјешења питања имовине БиХ.

"Довољна је чињеница да је било је разговора око шума, око земљишта, сада око воде. Мало бих парафризирао, то је душа, срце и тијело Републике Српске, ниједно од тога нам не могу одузети, јер остајемо без свог капацитета, без свог бића", навео је Минић.

Минић је подсјетио да је Дејтонским мировним споразумом утврђено да је имовина на територији ентитета власништво тих ентитета.

"И ту би требао да буде почетак и крај приче, да није Уставног суда БиХ у коме деценијама одлично функционише антисрпска коалиција страних и бошњачких судија", навео је Минић.

Минић истиче да радна група крши Дејтонски споразум и да је ово директан напад на Српску.

"Шта смо цртали у Дејтону, какве смо линије повлачили, шта смо разграничавали, по овима што сједе у америчкој амбасади ништа, онако мало се играли се бојицама. Не, тачно смо подијелили територију која подразумијева земљу, воду, шуму, ваздух, све и нисмо имали проблема док Уставни суд није кренуо да подрива Српску. Дејтон смо потписали уз њихово партнерство и сада су дошли да све то униште. Као министар указујем на то да је ово рушење Дејтона и директан атак на Српску и тачка", навео је Минић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана