Минић: Голгота Срба из Оџака није имала судски епилог

Срна
Минић: Голгота Срба из Оџака није имала судски епилог

ОЏАК - ​Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић изјавио је данас Срни да су Срби из федералне општине Оџак преживјели голготу која није имала судски епилог, као што је то случај у многим другим мјестима у БиХ.

Минић је данас у мјесту Трњак код Оџака присуствовао освештању Спомен-храма Светог апостола Павла, који је изграђен у знак сјећања на 601 убијену српску жртву у Другом свјетском рату, од којих је 143 дјеце, као и на четворо погинулих у протеклом Одбрамбено–отаџбинском рату.

Он је истакао да је важно градити храмове који ће посјетити будуће генерације да су Срби вијековима живјели на том подручју.

"Дошао сам у Трњак како бих се поклонио свим жртвама и одао почаст свима који су дали живот да Републику Српску", рекао је Минић.

Његово високопреосвештенство митрополит зворничко-тузлански Фотије освештао је данас Спомен-храм Светог апостола Павла у мјесту Трњак у федералној општини Оџак.

Одлука о градњи храма донесена је 2017. године, када су и постављени темељи, а годину касније почела је и градња.

Вриједност радова већа је од 100.000 КМ, а донатори су Секретаријат за вјере Републике Српске, општине Шамац, Модрича, Вукосавље, Оџак и Жупанија посавска, као и око 150 институција и појединаца Доње Дубице, Трњака расељених у иностранство.

Спомен-храм је површине 37 метара квадратних и налази се код сеоског гробља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана