Додик: Направили су лакрдију од институција

ГС
Додик: Направили су лакрдију од институција

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да су бошњачки политичари у ФБиХ заједно са странцима направили лакрдију од институција у том ентитету, у којима се домаћи политичари не питају ништа.

- Бошњачки политичари, које су бирали грађани ФБиХ на изборима да воде политике у корист становника тог ентитета, данас спроводе одлуке странаца од којих очекују да ће им испоручити централизовану, односно унитарну БиХ, што се никада неће догодити - поручио је Додик.

Он је указао и да је сав притисак који се врши на Српску у функцији стварања унитарне БиХ и њихове пусте жеље да приграбе све надлежности како би посљедњу одлуку о свему доносили Бошњаци.

- То ће им и остати само пуста жеља и недосањани снови који се никада неће остварити, јер на крају ни Устав БиХ то не дозвољава. Зна се шта у Уставу пише - БиХ је састављена од два ентитета и три конститутивна народа: Срба, Хрвата и Бошњака. Све остало је само њихова бајка. Могу се заносити и играти колико хоће, али у БиХ се тачно зна шта је чија надлежност и све те правне небулозе и антиуставне активности могу да окаче мачку о реп - истакао је предсједник Српске.

Упитан да прокоментарише састанак Кристијана Шмита са предсједником СДА Бакиром Изетбеговићем, предсједник Додик је рекао да је илегалац Шмит, који се лажно представља као високи представник, сада дошао до тога да се састаје с Изетбеговићем, јер не може да измоли никога да га прими, а можда преко тог њемачког држављанина Американци шаљу упозорење Елмедину Конаковићу да би ускоро могао да буде летећи.

Коментаришући изјаву Златка Лагумџије да су Бошњаци знали да немају било какву шансу за успјех у вези са резолуцијом о Сребреници, јер немају институционални капацитет, те да су морали рачунати на Жељка Комшића чији ће глас превагнути у Предсједништву БиХ, Додик је рекао да та Лагумџијина изјава по ко зна који пут потврђује какву они БиХ желе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана