Милка Девушић поднијела оставку, именован нови директор Службеног гласника РС

ГС
Милка Девушић поднијела оставку, именован нови директор Службеног гласника РС

БАЊА ЛУКА – Вршилац дужности директора Службеног гласника РС Милка Девушић поднијела је неопозиву оставку на ту функцију, а нови в.д. директора је политиколог из Бањалуке Милош Лукић, јављају медији.

Како пише Капитал, Девушићева се у најврелијој директорској фотељи у Српској задржала само тридесетак дана, али је исто као њен претходник Владимир Јанковић поднијела оставку, јер није могла да се носи са притиском у вези са (не)објављивањем одлука ОХР-а.

Притисак на директора Службеног гласника који је уједно и главни и одговорни уредник овог гласила у међувремену је појачан, јер је Кристијан Шмит наметнуо измјене Кривичног закона БиХ којима се за необјављивање одлука ОХР-а предвиђа затворска казна од шест мјесеци до чак пет година.

Предсједник Српске Милорад Додик јуче је потписао Указ о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске који је Народна скупштина РС усвојила на 7. посебној сједници одржаној 21. јуна 2023. године и упутио на објављивање у Службени гласник.

Тим законом за који су гласала 54 посланика престаје обавеза објављивања одлука ОХР-а у Службеном гласнику Републике Српске.

Подсјећамо, бивши в.д. директора Службеног гласника Владимир Јанковић који је на ту функцију именован 4. маја умјесто пензионисаног Манојла Зрнића, послије само двадесетак дана поднио је неопозиву оставку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана